Σελίδες

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Εναλλακτικό Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας

Athens' Festival for 

Solidarity & 

Cooperative 

Economy, 10th to 12th 

October 2014


Το Εναλλακτικό Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο στην Αθήνα, από το 2012. Αυτή τη φορά θέλουμε να το μοιραστούμε με την Ευρώπη! Στηρίξτε μας! Η αλληλεγγύη είναι η λύση!

Δείτε το παρακάτω video


Ο χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ είναι το Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού


Εδώ μπορείτε να δείτε πως θα προσεγγίσετε στον χώρο.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε εδώ.

«Crowdfunding»

Σχετικά με εμάς και το έργο μας
Το Φεστιβάλ είναι ένα σημείο συνάντησης, όχι μόνο για τις ομάδες και τα άτομα που συμμετέχουν σε αλληλέγγυες και συνεργατικές πρωτοβουλίες της οικονομίας, αλλά και για τους επισκέπτες που ψάχνουν για έναν εναλλακτικό και βιώσιμο τρόπο ζωής. Είναι μια καλή ευκαιρία για συλλογικότητες να συνδέσουν και να μοιραστούν γνώσεις και για τους επισκέπτες να μάθουν και να εφαρμόσουν νέες καλές πρακτικές.
Συμμετέχουν γύρω στις 200 εναλλακτικές ομάδες από όλη την Ελλάδα ενώ εκατοντάδες εθελοντές μάς βοηθούν στη διοργάνωση. Είμαστε μέλη ελληνικών πρωτοβουλιών και το φεστιβάλ είναι μια αυτο-οργανωμένη και αυτο-διαχειριζόμενη διαδικασία. Δεν είμαστε μέρος πολιτικών κομμάτων, ΜΚΟ ή οποιασδήποτε αναγνωρισμένης οργάνωσης και δεν χρηματοδοτούμαστε από κανέναν. Οι πολιτικές απόψεις μας εστιάζουν στην άμεση συμμετοχική δημοκρατία.
Για την τρίτη χρονιά του φεστιβάλ μας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 12 του Οκτώβρη, θέλουμε να απλώσουμε τα χέρια στην υπόλοιπη Ευρώπη, για να δημιουργήσουμε δεσμούς και δίκτυα αλληλεγγύης. Καλούμε διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες και εδώ η συμβολή σας είναι ζωτικής σημασίας!
Γιατί ζητάμε «crowdfunding»
Θέλουμε να μοιραστούμε και να ανταλλάξουμε γνώσεις, εμπειρίες και καινοτόμες πρακτικές, με στόχο τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού δικτύου Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας. Αυτό το φεστιβάλ θα είναι το πρώτο μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Για να γίνει αυτό δυνατό, χρειαζόμαστε κεφάλαια και αποφασίσαμε ότι το crowdfunding θα ήταν η καλύτερη λύση, σύμφωνα με τις αρχές μας. Επίσης, θα βοηθήσει να διαδοθεί η είδηση για το φεστιβάλ, να μοιραστούμε τις εμπειρίες του κόσμου που ζούμε και να προωθήσουμε νέους τρόπους συμμετοχής και συνεργασίας.
Οι μεταφορές των Ευρωπαικών συλλογικοτήτων είναι η κύρια δαπάνη που θα πρέπει να καλύψουμε:
– Με αεροπλάνο: στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
– Με πλοίο: από Ανκόνα (Ιταλία) για Πάτρα, και από την Πάτρα στην Αθήνα (με λεωφορείο)
Θα καλέσουμε διάφορες συλλογικότητες,πρωτοβουλίες και εγχειρήματα από το εξωτερικό να έρθουν και να συμμετάσχουν. Αν μπορούν να καλύψουν τα έξοδά τους, θα είναι εξαιρετικό! Αυτοί που δεν θα μπορούν, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και θα τους επιστρέψουμε τα έξοδα του ταξιδιού τους. Έχουμε υπολογίσει κατά μέσο όρο 150 € περίπου ανά άτομο. Αυτό κάνει σίγουρες τουλάχιστον 26 συναρπαστικές ανταλλαγές από διαφορετικές γωνιές της Ευρώπης!
Η διαμονή θα καλυφθεί από τις τοπικούς συμμετέχοντες στο φεστιβάλ. Δεν χρειάζεται crowdfunding γι ‘αυτό  :)
Έχουμε αρχίσει να έχουμε επαφές με διάφορες πρωτοβουλίες και θα δημοσιεύσουμε τον κατάλογο των συμμετεχόντων από το εξωτερικό, μετά την επιβεβαίωση.
Χρήματα που θα περισσέψουν
Αν ένα μέρος των χρημάτων τελικά δεν χρησιμοποιηθεί για τα έξοδα μεταφοράς, θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει απρόβλεπτες δαπάνες του φεστιβάλ ή για την υποστήριξη της οργάνωσης. Αλλά αν και πάλι περισσέψει κάποιο ποσό, εδώ είναι μερικές επιλογές που μπορείτε να μας βοηθήσετε να αποφασίσουμε:
– Δωρεά σε μια συλλογικότητα που έχει ανάγκη, υποστήριξη για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους μετανάστες ή σε συνεργατικά προγράμματα.
– Υποστήριξη άλλου παρόμοιου φεστιβάλ.
– Αγορά υλικού για το φεστιβάλ της επόμενης χρονιάς.
Αναμενόμενα αποτελέσματα
Απέναντι σε αυτόν τον πολιτισμό της κρίσης, όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργαζόμαστε για τη δημιουργία βιώσιμων τρόπων διαβίωσης. Καλύπτουμε τις βασικές ανάγκες μας που δεν είναι μόνο τροφή και στέγη. Δεν είμαστε μόνοι ή απομονωμένοι και η ζωή μας δεν είναι ένας ατέλειωτος αγώνας επιβίωσης. Ανήκουμε σε έναν κόσμο όπου η ανθρώπινη ζωή και η ευτυχία είναι πάνω από το οικονομικό κέρδος.
Αυτός ο κόσμος είναι εδώ! Ακόμα δεν είναι πολύ ορατός, αλλά γίνεται όλο και πιο δυνατός. Με αυτό το φεστιβάλ, θέλουμε να μοιραστούμε ένα άλλο πρόσωπο της Ελλάδας (ένα πρόσωπο που δεν παρουσιάζεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης) και να μάθουμε από άλλες εμπνευσμένες εμπειρίες. Θέλουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να έρθουν μαζί μας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν, καλές πρακτικές που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας. Βήμα – βήμα δημιουργούμε έναν πιο δίκαιο κόσμο. Επόμενη στάση, η Αθήνα!
Οι προκλήσεις μας
Το φεστιβάλ είναι ένα φιλόδοξο, αυτο-οργανωμένο και αυτο-διαχειριζόμενο έργο βασισμένο στην βοήθεια όλων εκείνων που θέλουν να συμμετάσχουν και χρηματοδοτείται από εμάς. Σαν αποτέλεσμα αυτών, η διαδικασία ενοικίασης εξοπλισμού, η κράτηση του χώρου, η πληρωμή των ταξιδιωτικών εξόδων είναι αργές και κοπιαστικές διαδικασίες, ενώ η οργάνωση και η προώθηση του φεστιβάλ απαιτεί σκληρή δουλειά. Αλλά οργανώνοντας το φεστιβάλ με αυτόν τον τρόπο, πιστεύουμε ότι δίνουμε ένα καλό παράδειγμα του τι μπορούν να κάνουν οι παθιασμένοι άνθρωποι με λίγα χρήματα και πάρα πολύ αγάπη και αλληλεγγύη.
Άλλοι τρόποι συνεργασίας
Μπορείτε να μοιραστείτε αυτή την καμπάνια για crowdfunding με κοινωνικά δίκτυα ή να τη στείλετε σε άτομα που μπορεί να ενδιαφέρονται, την οικογένεια και τους φίλους σας. Αλλά ο πιο σημαντικός τρόπος για να βοηθήσετε είναι με την παρουσία σας στο φεστιβάλ. Ελάτε στην Αθήνα και συμμετέχετε, γίνετε μέλος σε ομάδες εργασίας και ζήστε την εμπειρία της αλληλεγγύης στο μέγιστο βαθμό!
Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος της ομάδας οργάνωσης, να μας βοηθήσετε με τις μεταφράσεις, τον σχεδιασμό και το προωθητικό υλικό… Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε! Πάρτε την απόφαση και επικοινωνήστε μαζί μας στο:
festival.economicsolidarity [at] gmail.com
* Αν το προτιμάτε, μπορείτε να καταθέσετε το ποσό της επιλογής σας στον λογαριασμό:
Τράπεζα Πειραιώς, GR02 0171 4180 0064 1804 0030 669, δικαιούχος European Village-Ευρωπαϊκό Χωριό
Παρακαλούμε δηλώστε το όνομα σας, τηλέφωνο επικοινωνίας και σαν δικαιολογία ‘Στήριξη του festival4sce’.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου