Σελίδες

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Περιφραγμένη πλαζ στην… πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα!!!

Δελτίο Τύπου
6 Ιουνίου 2014

« Περιφραγμένη πλαζ στην… πλατεία Γεωργίου! »

Μια μικρή πλαζ με ομπρέλες και λουόμενους, έστησαν οι εθελοντικές κινήσεις της Πάτρας στο κάτω μέρος της πλ. Γεωργίου A΄ για να «γιορτάσουν» την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Μόνο που η πλαζ ήταν ιδιωτική με κανονική περίφραξη και περιφερόμενους σεκιουριτάδες.



Οι προειδοποιητικές ταμπέλες προς τους πολίτες ήταν σαφείς και ευρηματικές:
«ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ, απαγορεύεται η είσοδος στους έχοντες εισόδημα κάτω των 100.000€» «Απαγορεύεται η προσέγγιση σε ακτίνα 100 μέτρων, ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ TSIMENTO NA GINI” κλπ.

Μέσα στη θάλασσα (ένα μεγάλο γαλάζιο πανί), οι κολυμβητές έπαιζαν ακόμα και… βόλεϊ!
Αυτό ήταν το δρώμενο που επέλεξαν οι 4 οργανώσεις (Οικολογική Κίνηση Πάτρας, Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ, Πολίτες Εν Δράσει, ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ) για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών με τίτλο «Οριοθέτηση, προστασία και διαχείριση αιγιαλού και παραλίας» και στα σχέδια για εκποίηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ του αιγιαλού της χώρας μας που θα έχει σαν αποτέλεσμα την τσιμεντοποίηση των ακτών και τον περιορισμό της ελεύθερης πρόσβασης στους πολίτες.

Τα μέλη των οργανώσεων διένειμαν ενημερωτικό υλικό όπου αναφέρουν ότι ενώνουν τη φωνή τους με τις εκατοντάδες των φορέων αλλά και τους 111.930 πολίτες που έχουν υπογράψει κατά του σχετικού νομοσχεδίου, ζητώντας την απόσυρσή του και διαβούλευση από μηδενική βάση με στόχο τη βελτίωση του ισχύοντος νόμου, στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ήπιας αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου.

Οι διερχόμενοι συμπολίτες είδαν θετικά το πρωτότυπο αυτό δρώμενο, εκφράζοντας παράλληλα τη σύμφωνη γνώμη τους σε αυτή τη διεκδίκηση που αφορά όλους μας.


Η πρωτότυπη  αυτή διαμαρτυρία οργανώθηκε από τις:

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ www.oikipa.gr
ΚΙΝΗΣΗ «ΠΡΟΤΑΣΗ» www.protasi.org.gr
ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ www.politesendrasei.gr
ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου