Σελίδες

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Η Συν+πραξις Μεσογαίας για τον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό

Εμείς, οι συνεταιριστές του “Συν+πραξις Μεσογαίας”, στηρίζουμε τους αγώνες της “Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό” για την άμεση διακοπή της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Σαρωνικού, που προωθείται από την κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Θεωρούμε ότι αυτοί οι χώροι πρέπει να αποδοθούν για χρήση, στους κατοίκους όλης της Αττικής, με ήπιες παρεμβάσεις και μετατροπή του χώρου του πρώην αεροδρομίου σε χώρο πράσινου, πολιτισμού και αθλητισμού. Υπάρχει μελέτη, που είναι και η μόνη, από το Πολυτεχνείο Αθηνών, η οποία δείχνει πως με μικρά σχετικά κονδύλια, μπορεί να γίνει η μετατροπή του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, σε Μητροπολιτικό Πάρκο.


Η λύση που προωθεί η κυβέρνηση, χαρίζει το δημόσιο χώρο, στο όνομα της “ανάπτυξης”, στο ιδιωτικό κεφάλαιο, αποκλείοντας ουσιαστικά όλο τον κόσμο του λεκανοπεδίου, από ένα χώρο που μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί σε πνεύμονα πράσινου και κέντρο πολιτισμού και αθλητισμού.

Δεν χρειαζόμαστε άλλα εμπορικά κέντρα, πολυτελή ξενοδοχεία και καζίνο.

Θέλουμε ποιότητα ζωής, θέλουμε δημόσιους χώρους, θέλουμε εμείς να αποφασίζουμε για τη διαμόρφωση και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Γι αυτό συμμετέχουμε στις αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις με γενικό τίτλο «Ελληνικό: η τύχη του στα χέρια μας», που έχει εξαγγείλει η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, μαζί με τους δήμους Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού - Αργυρούπολης, για την Κυριακή 16 Μαρτίου.

Αγωνιζόμαστε για το πράσινο, αγωνιζόμαστε για τον πολιτισμό, αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας.

Τα μέλη του συνεταιρισμού “Συν+πραξις Μεσογαίας”


Ακολουθεί το πρόγραμμα των δράσεων την Κυριακή 16 Μαρτίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού (είσοδος από Λεωφ. Ποσειδώνος).






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου