Σελίδες

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Πρακτικά 7ης Συνάντησης – Δευτέρα, 30/12/2013



Θέμα: Πρακτικά Συνάντησης 7, 30/12/2013

Συντάκτης: Σταμάτης Αρναούτης






Την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013, συναντηθήκαμε στο «Kazba», μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα, προκειμένου να ενημερώσουμε κάποιους ενδιαφερόμενους για τον συνεταιρισμό «Συν+πραξις». Παρ' όλα αυτά, παραβρέθηκαν και αρκετοί “παλιοί” και μέσα από την ανταλλαγή απόψεων υπήρξε μια αρκετά εμπεριστατωμένη ενημέρωση για όλους.
Επίσης, συνεχίστηκαν οι εγγραφές μελών για το καταστατικό, που είχαν ξεκινήσει στην προηγούμενη συνάντηση. Ήδη μετράμε πάνω από 20 εγγεγραμμένα μέλη.

Στην εξέλιξη της βραδιάς, στην παρέα προστέθηκε και ο Αλέξανδρος Καραμαούνας από τα VIDEONEA, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Μπάμπη Ζαφειρίου. Και κάπου εκεί στήθηκε μια συνέντευξη, με τον Μπάμπη σε ρόλο δημοσιογράφου, για τον συνεταιρισμό.
Δυστυχώς την Πέμπτη πληροφορηθήκαμε ότι αυτό ήταν το τελευταίο ρεπορτάζ που οργάνωσε. Δεν μπορώ να πω ότι τον γνώριζα πολύ καλά. Περιστασιακά μόνο είχαμε συναντηθεί σε δημοτικά συμβούλια και κάποιες άλλες τοπικές εκδηλώσεις που κάλυπτε για την ενημέρωση των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τα κοινά. Η εντύπωση όμως που είχα σχηματίσει γι αυτόν, κατά την διάρκεια αυτής της φευγαλέας επαφής, ήταν ότι επρόκειτο για έναν πολύ ζωντανό άνθρωπο που τον οδηγούσε, σε αυτό που έκανε, η αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Έτσι η είδηση για το «φευγιό» του προκαλεί σίγουρα θλίψη σε όλους μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Εμείς από τη μεριά μας, ξεκινάμε μια προσπάθεια να αλλάξουμε τα δεδομένα που έχει διαμορφώσει η πολιτική και οικονομική κατάσταση, να κτίσουμε σχέσεις, μεταξύ μας αλλά και με διαφορετικές κοινότητες, που δεν θα βασίζονται μονοδιάστατα στο αμοιβαίο συμφέρον και στο κέρδος, αλλά θα μας ωθήσουν όλους να «παράγουμε» αγαθά όπως η φιλία, η αλληλεγγύη, η ειρηνική συνύπαρξη, η αγάπη, η κοινωνική ευθύνη. Να δείξουμε και εμείς με τον τρόπο μας την αγάπη μας για τον τόπο διαμονής μας και τους συνανθρώπους μας.
Βασικό συστατικό για όλα αυτά, είναι η εμπιστοσύνη. Σίγουρα είναι κάτι που δεν μπορεί να επιβληθεί με κάποιον κανονισμό. Πρέπει να «κτισθεί», και να εδραιωθεί μεταξύ μας, μέρα με τη μέρα. Να βγούμε από το «καβούκι» μας και να εμπιστευθούμε τον διπλανό μας. Να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από κομματικές και άλλες ιδεοληψίες και «καθαρότητες» και να συνεργαστούμε όλοι μαζί. Έχω την πεποίθηση ότι βασιζόμενοι στην κοινή λογική μπορούμε να κάνουμε πολλά και να εκπλήξουμε όλους αυτούς που μας θέλουν χώρια τον ένα από τον άλλο, για να μπορούν να επιβάλλουν τις πολιτικές τους. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε το εγχείρημα που ξεκινάμε και σε αυτή την πορεία δεν υπάρχουν σημαντικοί και ασήμαντοι. Όλοι είμαστε σημαντικοί, όλοι είμαστε ίσοι, κάθε απώλεια είναι σημαντική, δεν περισσεύει κανείς.
Η προσπάθεια μας, πρέπει τώρα να ενταθεί, τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την μεγάλη ενημερωτική συγκέντρωση, στις 19 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο «Άρτεμις». Να διοργανώσουμε μια συγκέντρωση που θα αφήσει ένα ανεξίτηλο στίγμα σε αυτόν τον τόπο. Και να γίνει σημείο αναφοράς αλλά και έναρξης μιας πορείας με επιτυχημένο αποτέλεσμα, όπως θέλουμε να ελπίζουμε όλοι μας. Τώρα είναι που πρέπει να βασιστούμε ο ένας στον άλλο. Είναι η πρώτη πραγματική δοκιμασία που έχουμε μπροστά μας, από το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθούν πολλά.

Τελειώνοντας, θα παρακαλέσω να μπορέσουμε να συναντηθούμε την Δευτέρα 6/1, όσοι τουλάχιστον έχουν δώσει τα στοιχεία τους, γιατί θα πρέπει να υπογράψουμε το καταστατικό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να το καταθέσουμε την Τρίτη 7/1/2014. Είναι μια διαδικασία αναγκαία. Δεν φτάνουν οι υπεύθυνες δηλώσεις.

Επίσης θα πρέπει να αντικαταστήσουμε την Λεμονιά Βλάχου από μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, γιατί δεν θέλει να συνεχίσει μαζί μας. Ελπίζω στο μέλλον να ξανασμίξουν οι δρόμοι μας. Λόγω του επείγοντος του θέματος – η προσωρινή διοικούσα επιτροπή πρέπει να αναφέρεται στο καταστατικό που θα έχει εκτυπωθεί πριν την συνάντηση – προτείνω να πάρει τη θέση της ο Μπάμπης Ζαφειρίου. Αν υπάρχει κάποια αντίρρηση ή κάποια άλλη υποψηφιότητα, θα παρακαλέσω να εκφραστεί με e-mail μέχρι την συνάντησή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου