Σελίδες

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Απολογισμός συνάντησης για τον συνεταιρισμό, στις 27 Ιανουαρίου 2014 – Αρχικές Ομάδες Εργασίας





Θέμα: Πρακτικά Συνάντησης 27/1/2014 – Αρχικές Ομάδες Εργασίας

Συντάκτης: Σταμάτης Αρναούτης



Tη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, βρεθήκαμε στη “Real Pizza” στο Πόρτο Ράφτη, προκειμένου να συζητήσουμε για οργανωτικά κυρίως θέματα του συνεταιρισμού.


Την εβδομάδα που μεσολάβησε από την ενημερωτική συγκέντρωση στο “Άρτεμις”, μετά από συνάντηση που είχαμε στον χώρο που προορίζαμε για παντοπωλείο, ανακαλύψαμε ότι υπήρχαν προβλήματα, τα οποία αποδείχτηκαν αξεπέραστα και έτσι αυτή η περίπτωση ναυάγησε. Έτσι ξεκινήσαμε πάλι τη διαδικασία για εξεύρεση χώρου για το παντοπωλείο.

Ο Χρήστος Γαΐτης μας ενημέρωσε για τις δύο εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν ήδη και αποφασίσαμε να ορίσουμε μια Ομάδα η οποία θα εξετάσει τους προτεινόμενους χώρους και θα έχει την εξουσιοδότηση να κάνει τις αρχικές διαπραγματεύσεις για το ύψος του ενοικίου και ενδεχόμενη περίοδο χάριτος καταβολής του. Η ομάδα αυτή αποτελείται από τους:


  1. Χρήστο Γαΐτη
  2. Μιχάλη Τσακίρη
  3. Ρένα Καρρά
  4. Σίμο Δημητριάδη


Αφήσαμε λοιπόν μια διορία περίπου δέκα ημερών, μέχρι την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου για να προτείνει όποιος θέλει κάποιον χώρο για το παντοπωλείο, τον οποίο θα ελέγξει η επιτροπή, κατά πόσον μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας. Στη συνέχεια, σε επόμενη συνάντηση που θα έχουμε, θα αποφασίσουμε όλοι μαζί, ποια από τις προτεινόμενες λύσεις θα υιοθετήσουμε για να προχωρήσουμε στην ίδρυση του παντοπωλείου.

Για τον χώρο, θέσαμε σαν ελάχιστη επιφάνεια τα 50 m2 και το μέγιστο περίπου στα 150 m2.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό του καταστήματος υπάρχει μια Ομάδα που θα ασχοληθεί με αυτόν. Είναι οι:


  1. Γιώργος Λάβδας
  2. Γιώργος Παντελόπουλος



Ορίσαμε άτομα με τα οποία μπορεί να έρχεται κάποιος σε επαφή για να εγγραφεί στον συνεταιρισμό. Αυτά είναι:


Α. Μαρκόπουλο
  1. Δημήτρης Γερανδρέας τηλ. 6981168884
Β. Πόρτο Ράφτη
  1. Άννα Λοΐζου τηλ. 6937388433
  2. Γιώργος Παντελόπουλος τηλ. 6974899771
  3. Παναγιώτης Πιερράκος τηλ. 6974413575



Στο θέμα της αγροτικής παραγωγής, ο Λευτέρης Κατσουλάκος μας ανέλυσε πως έχει η κατάσταση σχετικά με την αγροτική παραγωγή. Το κόστος της επένδυσης για να ξεκινήσει κάποιος να καλλιεργήσει ένα στρέμμα υπολογίζεται περίπου στα 7.000,00 ευρώ (χωρίς αυτό να αυξάνεται πολύ περισσότερο σε περίπτωση μεγαλύτερης καλλιέργειας) για ένα όφελος (αν όλα πάνε καλά) περίπου 2.000,00 ευρώ. Όλα αυτά οδηγούν στο να ξεκινήσουμε πειραματικά και με λίγα έξοδα αυτή τη δραστηριότητα, σε μικρή έκταση (μισό ως ένα στρέμμα) σε κάποιο από τα προτεινόμενα αγροκτήματα, και να λειτουργήσει περισσότερο εκπαιδευτικά, τουλάχιστον τώρα στην αρχή.

Δημιουργήθηκε και μία Ομάδα που θα ασχοληθεί με το “Αγροτικό Ζήτημα” και αποτελείται από τους:


  1. Λευτέρη Κατσουλάκο
  2. Παναγιώτη Πιερράκο
  3. Μάρη Ηλιάδη
  4. Σταμάτη Αρναούτη



Επειδή το θέμα της Εκπαίδευσης, τόσο σε συνεταιριστικά ζητήματα, όσο και σε επαγγελματικά, πρέπει να το πάρουμε σοβαρά, δημιουργήσαμε μια Ομάδα που θα ασχοληθεί με αυτό και αποτελείται από τους:


  1. Δημήτρη Μεϊμάρη
  2. Λευτέρη Κατσουλάκο
  3. Σταμάτη Αρναούτη



Τέλος για Θέματα Επικοινωνίας, η Ομάδα που θα είναι αρμόδια αποτελείται από τους:


  1. Μιχάλης Μπούργος
  2. Άννα Λοΐζου
  3. Μπάμπης Ζαφειρίου
  4. Μιχάλης Τσακίρης




Αυτές οι ομάδες μπορούν να αποκτήσουν και άλλα μέλη προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της αρμοδιότητάς τους. Το θέμα είναι να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να έχουν αποτέλεσμα.



Όλα αυτά θα ισχύσουν μέχρι την πρώτη Ιδρυτική Γενική Συνέλευση η οποία θα βγάλει την αρχική κανονική Διοικούσα Επιτροπή. Η Γενική Συνέλευση θα οριστεί αμέσως μόλις πάρουμε την έγκριση από το υπουργείο.

Αποφασίσαμε να καθιερώσουμε τις συναντήσεις κάθε Δευτέρα απόγευμα και έτσι η επόμενη συνάντηση θα γίνει την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στις 7:30 το απόγευμα στη “Δεξαμενή” στην πλατεία Σάρας στο Μαρκόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου