Σελίδες

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Πρακτικά 5ης Συνάντησης – Δευτέρα, 16/12/2013



Χθες το απόγευμα, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, συναντηθήκαμε στη «Δεξαμενή» στο Μαρκόπουλο για την προκαθορισμένη συνάντηση.


Καταρχήν υπήρξε ενημέρωση σχετικά με το τρέχον θέμα της διάθεσης, από πλευράς δήμου, της αίθουσας του κινηματογράφου, για την μεγάλη εκδήλωση ενημέρωσης που θέλουμε να κάνουμε, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου. Η αίτηση έγινε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, αλλά δεν πέρασε από το ΔΣ της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου (αυτή διαχειρίζεται τον χώρο), που ήταν την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, οπότε περιμένουμε την απόφαση του προέδρου της, του κ. Άγγελου Ρούσου. Από ότι είδα όμως υπάρχει συμβούλιο της ΚΔΕΜ για την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, χωρίς όμως πάλι να έχει στα θέματά του την δική μας υπόθεση.

Από εκεί και πέρα αποφασίσαμε να κινηθούμε έτσι ώστε πριν την εκδήλωση του Ιανουαρίου, να έχουμε πάρει την έγκριση για τον συνεταιρισμό. Οι πληροφορίες που υπάρχουν, πάνω σε αυτό το θέμα, είναι ότι όταν καταθέτει κάποιος τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τότε αυθημερόν (θέλω να το δω για να το πιστέψω) παίρνει τον αριθμό μητρώου.

Το τρίπτυχο που παρουσιάστηκε και είναι όμοιο με εκείνο από το βιοςcoop, άρεσε και είπαμε να βρούμε προσφορές για εκτύπωση offset (προτιμώμενο) κυρίως και για φωτοτυπίες εναλλακτικά. Επίσης να προχωρήσουμε για την σχεδίαση αφίσας Α3 και ενός “προσκλητήριου” Α5 (μισό Α4), με προοπτική να έχουμε προτάσεις στην επόμενη συνάντηση.

Συζητώντας για εργαζόμενους στο συνεταιρισμό και αμοιβή κάποιων απαραίτητων συνεργατών, είπαμε ότι καταρχήν όσοι απασχοληθούν στον συνεταιρισμό ή θα τρέξουν για υποθέσεις του, τους πρώτους έξι μήνες τουλάχιστον, θα πρέπει να το κάνουν με εθελοντική εργασία, χωρίς να περιμένουν αμοιβή γι αυτό. Ο εθελοντισμός, ούτως ή άλλως, είναι συνυφασμένος με τέτοια εγχειρήματα, είναι σημαντικό κομμάτι της ιδεολογίας τους και θα πρέπει, ότι και να γίνει, να συνεχίσει να υφίσταται. Μετά την παρέλευση του εξάμηνου λειτουργίας του συνεταιρισμού, θα μπορέσουμε να δούμε, ανάλογα τα οικονομικά δεδομένα, τι μπορεί να γίνει με αμοιβές.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της χθεσινής συζήτησης, αναλώθηκε στην ανάλυση – τροποποίηση – συμπλήρωση του καταστατικού. Σε συντομία, μερικές από τις πιο σημαντικές προσθήκες είναι:

  • Δίνεται η δυνατότητα να πάρει κάποιος συνεταιριστική μερίδα χωρίς να πληρώσει, προσφέροντας αντί για χρήματα, εργασία. 
  • Μέλη του συνεταιρισμού μπορούν να γίνουν μόνο φυσικά πρόσωπα.  
  • Δεν διαμοιράζονται κέρδη του συνεταιρισμού στους εργαζόμενους. 
  • Η όποια εισφορά των μελών αποφασιστεί από την Γ.Σ., θα είναι υπό μορφή δανείου, με την προοπτική της επιστροφής. 
  • Προβλέπεται δυνατότητα αποζημίωσης για τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής για την κάλυψη εξόδων, που έχουν κάνει για λογαριασμό του συνεταιρισμού.
 
Τέλος αποφασίσαμε, η επόμενη συνάντηση να γίνει την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, στο Πόρτο Ράφτη, μετά τις 7:00 το απόγευμα, σε χώρο για τον οποίο θα ενημερωθείτε εντός της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου