Σελίδες

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Πρακτικά 4ης Συνάντησης – Δευτέρα, 9/12/2013




Θέμα: Πρακτικά Συνάντησης 4, 9/12/2013

Συντάκτης: Σταμάτης Αρναούτης



Χθες το απόγευμα, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, συναντηθήκαμε στη «Δεξαμενή» στο Μαρκόπουλο για την προκαθορισμένη συνάντηση.

Επειδή υπήρχαν και κάποια καινούρια πρόσωπα στην παρέα, η οποία όλο και μεγαλώνει, έγινε μια περιληπτική ενημέρωση για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα.
Στη συνέχεια αναλύθηκε, από τον γράφοντα, το προτεινόμενο μοντέλο λειτουργίας του συνεταιρισμού, το οποίο έγινε καταρχήν δεκτό.
Το κείμενο που το περιγράφει:
Κάποιες τροποποιήσεις θα υπάρξουν, με αντίστοιχες επιρροές στο καταστατικό, κυρίως όσον αφορά τη δυνατότητα των μελών να εγείρουν θέματα για ψηφοφορία και τον αριθμό των Γενικών Συνελεύσεων που θα πρέπει να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Στην επόμενη συνάντηση θα το δούμε πιο επισταμένα, με προοπτική να συμφωνήσουμε σε αυτό και να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες ίδρυσης του συνεταιρισμού πριν από την μεγάλη ενημερωτική συγκέντρωση.

Στη συνάντηση αυτή μας ενημέρωσε και ο Μιχάλης Τσακίρης για την καταρχήν συμφωνία που υπάρχει για χώρο που θα στεγάσει το παντοπωλείο και σε συνεργασία με την Λεμονιά Βλάχου προχωρούν τις διαδικασίες για την τελική έγκριση. Ο προτεινόμενος χώρος βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στη λεωφόρο Πόρτο Ράφτη, στο ύψος περίπου του Lidl και του Γέγου, στο ρεύμα προς Μαρκόπουλο. Είναι αρκετά μεγάλος, πάνω από 150 τ.μ. και με άνετο χώρο μπροστά.

Η Λεμονιά, σαν λογίστρια, μας ενημέρωσε στη συνέχεια για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για άνοιγμα λογαριασμού και εκκίνηση του συνεταιρισμού. Σύμφωνα με αυτά που μας είπε πρώτα πρέπει να κατατεθεί το καταστατικό και μετά όλα τα άλλα.

Επίσης, από ενημέρωση που είχα από την πρόεδρο μίας Κοιν.Σ.Επ. που εδρεύει στην Καλαμαριά, διευκρινίστηκε ότι Κοιν.Σ.Επ. μπορεί να ανοίξει κωδικό δραστηριότητας και να πάρει ΑΦΜ από την ΔΟΥ. Αυτό που δεν ισχύει, σε σχέση με τον υπάρχοντα νόμο (Ν.4019/2011), είναι το σημείο της μη φορολόγησης των κερδών της Κοιν.Σ.Επ. και το οποίο άλλαξε από τον Στουρνάρα σε μια νύκτα (Δημοκρατία γαρ). Πάνω στα θέματα, που αφορούν τους συνεταιρισμούς αυτού του νόμου, θα έχω περαιτέρω ενημέρωση αυτή την εβδομάδα, οπότε θα μπορώ να σας πω περισσότερα πράγματα.

Θα μπορούσε να ήταν και από τη συνάντησή μας ...

 Το μεγαλύτερο κομμάτι της χθεσινής συνάντησης – συνεδρίασης, αφιερώθηκε στην μεγάλη εκδήλωση ενημέρωσης, που ετοιμάζουμε για τον Ιανουάριο. Ήδη από την προηγούμενη συνάντηση είχαμε ορίσει την ημερομηνία για τις 19 Ιανουαρίου, ημέρα Κυριακή και οριστικοποιήσαμε την ώρα στις 11:00 π.μ.. Ο χώρος της συγκέντρωσης θα είναι η μεγάλη αίθουσα (κάτω) του κινηματογράφου “ΑΡΤΕΜΙΣ”, ο οποίος θα φροντίσουμε να δεσμευτεί άμεσα. Προτάθηκε στην εκδήλωση να καλέσουμε κάποιους ανθρώπους, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως “κράχτες” για τον πολύ κόσμο. Συγκεκριμένα η πρόταση ήταν για τους κυρίους Γιώργο Κοντογιώργη, καθηγητή πολιτικών επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Γιώργο Κασιμάτη, συνταγματολόγο, οι οποίοι θα αναφερόντουσαν στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Κρατήσαμε την πρόταση, για να προσπαθήσουμε να την υλοποιήσουμε, άλλη στιγμή όμως και είπαμε σε αυτή την μεγάλη εκδήλωση του Ιανουαρίου να φωνάξουμε, για ομιλητές, άτομα σχετικά με τον συνεταιρισμό. Ένας υποψήφιος, που μπορεί ταυτόχρονα να μας βοηθήσει σε θέματα παρουσίασης, είναι ο Άρης Κόκκινος από τη Νέα Μάκρη. Από εκεί και πέρα στην επόμενη συνάντηση θα προσπαθήσουμε να έχουμε και άλλα ονόματα στο τραπέζι για υποψήφιους ομιλητές.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν την εκδήλωση, όπως ενημερωτικό υλικό, προετοιμασίες και οτιδήποτε άλλο (όπως προσκλήσεις σε τοπικούς παραγωγούς για την υποστήριξη τους αλλά και την προβολή τους), προτάθηκαν επτά άτομα από τους παρόντες, οι οποίοι θα λειτουργήσουν σαν προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή και θα αναλάβουν να τρέξουν όλα τα θέματα, με την βοήθεια πάτα και των υπόλοιπων. Σε κάθε συνάντηση θα υπάρχει ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών.
Τα επτά άτομα της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής είναι (αλφαβητική σειρά επιθέτου):


  • Αρναούτης Σταμάτης
  • Βλάχου Λεμονιά
  • Γαῒτης Χρήστος
  • Γκίκας Γιάννης
  • Μπέη Θάλεια
  • Πιερράκος Παναγιώτης
  • Τσακίρης Μιχάλης


Επειδή θα χρειαστούν κάποια χρήματα, για τα έξοδα που πρέπει να γίνουν για την συγκέντρωση του Ιανουαρίου, είπαμε να μπορέσουμε να μαζέψουμε από 5-10 ευρώ από τον καθένα, στην επόμενη συνάντηση μας, που ορίστηκε για την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στις 6:00 το απόγευμα, στον φιλόξενο και βολικό χώρο της “Δεξαμενής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου